Doelpunten voor: 15
Doelpunten tegen: 12
Topscorer: Jon Mulderije (3 doelpunten)

Andere wedstrijden tegen

Zaterdag 12 april 2009, de dag waarop het achtste elftal van S.V.Z.W. moest aantreden tegen het vierde elftal van de Boys uit Hulzen. Op voorhand een lastige pot, gezien de nipte 2-1 overwinning die in de heenwedstrijd werd geboekt.

Rond de klok van half 2 verzamelden de spelers van 8 zich rondom het clubgebouw van S.V.Z.W. alwaar een pittige wedstrijdbespreking zou worden gehouden door Coach Mollink. Enkele spelers van 8 waren de avond ervoor op het afstudeerfeestje van Rudi de B. geweest en hadden zich het Groningse bier goed laten smaken wat zich op deze zomerse zaterdagmiddag uitte in veel zweet, kleine oogjes, stank en gebrabbel.

Dit deed wel heel erg denken aan de heenwedstrijd in Hulzen waar ook het merendeel van de selectie niet topfit was na de bruiloft van Ed Trabelsi en zijn vrouw. Zou dit een duidelijk voorteken zijn van weer een lastige middag??

Coach Mollink had vandaag de keus uit een bijna voltallige selectie bestaande uit maar liefst 16 spelers, waarbij moet worden vermeld dat onze topschutter Rian vandaag verstek moest laten gaan.

Het achtste zou met de volgende formatie proberen de 3 punten in Wierden te houden.

Op doel onze vetrouwde sluitpost: Michiel.

Een 4-mans verdediging v.l.n.r. (An)Dre(a), Timmer, Munter en Trek’oe

Een 3-mans middenveld v.l.n.r. Buns, Willem en Siemen

Een 3-mans aanval v.l.n.r. Koop, Jansen en Cas.

Als grensrechter werd Ed Trabelsi aangewezen en de lieden die de reservebank mochten betrekken waren: De Koning, Ivo, deBakker en ondergetekende.

Het achtste begon uiterst scherp aan de wedstrijd en de boys uit Hulzen werden vastgezet op eigen helft. De meest vloeiende aanvallen volgden elkaar op, allen op een manier zoals Wiel Coerver dat bedoeld. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud maar een doelpunt voor het achtste hing al in de lucht. Na weer een prachtige aanval was het onze spits Jansen die een dot van een kans miste maar hij zocht revanche en mocht nog geen minuut later de zeer verdiende 1-0 aantekenen in het voordeel van S.V.Z.W. Geinspireerd door het buffelwerk van spits Jansen was het Buns die nog geen 2 minuten later ijzig kalm bleef, oog in oog met de goalie uit Hulzen, en fraai bekeken deponeerde Buns de bal in de linkerbovenhoek.

Wat een strijd en passie werd hier door de jongens van 8 tentoongespreid.

Na een klein kwartier moest middenvelder Siemen het voor gezien houden wegens opspelende (lever)klachten en hij werd vervangen door Ivo. Gezien de kwaliteiten van de gehele selectie mag coach Mollink zich gelukkig prijzen dat geen enkele wissel een kwaliteitsvermindering ten gevolge heeft.

Een corner van Hulzen is het eerste wapenfeit van de tegenstander, maar deze bal wordt vakkundig van de doellijn gekopt door Tom Munter. Uit de tegenaanval scoort Casper zelfs behendig de 3-0, maaar helaas wordt dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Het achtste begint wat nonchalanter te voetballen wat resulteert in meer balbezit voor de Hulzense Boys. Vooral Fred Bovelander (een oude S.V.Z.W. bekende) begint steeds meer met passes te strooien en de verdediging van S.V.Z.W. moet serieus aan het werk.

(An)Dre(a) Steehouder die tot die tijd nog een zeer rustige middag had gehad, moest nu vol in de achtervolging bij een snelle uitbraak van de Hulzense Boys. Was het z’n haarbandje wat een beetje knelde, z’n zalfjes die wat gingen irriteren, of z’n hairextensions die wat loslieten, de verslaggever weet tot op heden de werkelijke oorzaak nog niet, maar feit was wel dat Hulzen de stand op 1-2 had gezet. Het fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Joop Wolters klonk en de rust brak aan.

Coach Mollink voerde de wissels door (An)Dre(a), Munter, Cas en Trek’oe zouden het strijdveld verlaten en Ed Trabelsi, De Koning, DeBakker en ondergetekende zouden de strijdtroepen komen versterken.

De 2e helft was niet te vergelijken met de eerste helft. Een eerste helft waarin het achtste grotendeels domineerde was omgezet in een tweede helft waarin Hulzen grotendeels domineerde. Werkelijk alles ging mis bij het achtste, waardoor Hulzen vrij gemakkelijk halverwege de tweede helft de stand gelijk kon trekken 2-2. De resterende minuten van deze wedstrijd waren weinig spectaculair en de kleine kansjes zeker niet het vermelden waard.

Na 90 minuten stond dan ook de eindstand op het bord: 2-2.