De geschiedenis van SVZW8

Seizoen 2012-2013

De zomer van 2012 is ten einde. Dit betekend de jaarlijkse tombola van spelers die afscheid nemen van het Achtste of die juist het Achtste komen versterken. Dit jaar zouden zowel Johan 'Donnie' Steehouder en Homoboer Hoff weer neerstrijken op het oude nest, waarbij een ieder natuurlijk met weemoed terugdacht aan het kampioensjaar in 2007.

Bij aanvang van het seizoen werden de wedstrijden om de beker gespeeld, en al in Enter ging het verkeerd voor de manschappen van coach Timmer. In een wedstrijd in de stromende regen viel de helft van het team uit met kleine blessures, Gijs ging in de laatste minuut van de speeltijd door zijn enkel en Siemen werd na het laatste fluitsignaal getorpedeerd door een Enternaar, troubles in paradise dus. Ook de eerste wedstrijd van de competitie was ontzettend spannend, met een 3-2 overwinning door een goal van de Homoboer.

Die eerste weken was het Achtste maar met weinig spelers en dus werd er met moeite gewonnen. Spelers geblesseerd, een niet nader te noemen boer die panne aan de tractor had en een onverwacht afscheid van Vinnie zorgden ervoor dat we na vier wedstrijden op 2 gewonnen en 2 verloren stonden. Gelukkig wist het Achtste vervolgens een enorme winning-streak aan de dag te leggen, pas op 20 april 2013 zou er weer worden verloren; 12 wedstrijden werden op rij gewonnen en dus mochten we het woord kampioenen weer eens in de mond nemen.

TSEKI 2012, Sint doet dit jaar gezellig mee
TSEKI 2012, Sint doet dit jaar gezellig mee

Op 15 december 2012 werd de laatste wedstrijd van het jaar gespeeld, thuis tegen Juventa... een heuse derby! Gewonnen werd er en daarmee werd het Achtste Herbstmeister van de 6e klasse reserve, uiteraard werd dit gevierd met een fijn TSEKI-feest in De Boer is Troef.

Een tweetal maanden later (de winterstop was nog niet voorbij) werd er voor de eerste maal het Februarfest georganiseerd, weer bij cafë de Boer. Van tevoren werd al rekening gehouden met een aardig escalatiefeest en aan die verwachting werd volledig voldaan. De kleedjes werden nu eens niet gebruikt om op te slapen en het toilet werd niet meer gebruikt voor het betere zitwerk. Het stampotbuffet werd door een ieder gehaald maar daarna was de koek aardig snel op en werd de biercantus nooit een daverend succes... het bleef wel lang onrustig in het Wierdense...

Het Februarfest, wat later op de avond
Het Februarfest, wat later op de avond

Terug naar de voetbal dan, want er moest nog een kampioenschap veilig worden gesteld! In de winterstop diende zich een opmerkelijke wissel plaats, die van trainer coach. Rogier Timmer vond het na een flink aantal jaar wel welletjes geweest en Jan Willem 'Ilie' Rozema wilde het stokje graag overnemen. Het Achtste begon het nieuwe jaar waar het het oude mee had afgesloten; winnen. Reikhalzend werd er uitgekeken naar de clash met de nummer twee op de ranglijst: Excelsior '31 14 beter bekend staand als team Sexy. Die wedstrijd domineerden we en scoorden vroeg in de wedstrijd waardoor we de gehele wedstrijd het voordeel hadden. De uitslag stond als een huis, 4-0, en de weg naar dat kampioenschap lag nu helemaal open.

Op 20 april staat dan de wedstrijd tegen Sportclub op het programma, een belangrijke wedstrijd in de kampioensstrijd. In Rijssen aangekomen blijkt dat we de houseparty van de avond ervoor hebben gemist maar nog op tijd zijn voor de afterparty van onze hakkende tegenstanders. Met het wit nog net niet onder de neus is de intentie duidelijk en aangezien we allemaal ook graag weer heel thuis willen komen word de wedstrijd verloren. Een week later, wanneer wij winnen in de derby tegen Juventa, blijkt opeens dat onze directe tegenstanders hebben verloren en dat we een week later al kampioen kunnen zijn; thuis tegen DOS uit Vriezenveen.

Publiek langs de zijlijn
Publiek langs de zijlijn, in een spannende wedstrijd kwam het Achtste van 0-2 terug.

Stad en land worden bewogen om er een kampioenswaardige wedstrijd van te maken. Publiek stroomt in grote getalen toe, spandoeken zijn opgehangen, shirts en sjaaltjes besteld, de platte wagen staat klaar en de wedstrijd staat zelfs onder leiding van Eredivisie scheidsrechter Eric Braamhaar... maar er word niet gewonnen. In een idiote wedstrijd weten de spitsen van het Achtste nauwelijks te scoren, Homoboer presteerd het zelfs voor open doel te missen, en laten de verdedigers zich twee keer in de luren leggen. Eindstand 2-2 en de schaal moet weer terug de kast in. Een week later gaan we op herkansing tegen een goed draaiend ENC. Ook de wedstrijd in Nijverdal eindigd in een 2-2 remise terwijl de bal nog tot twee keer toe van de doellijn wordt gehaald door een verdediger van Acht. Na afloop van die wedstrijd blijkt echter dat we met dat ene puntje kampioen zijn geworden en een groots feest barst dan ook uit... in afgeslankte vorm omwille van het pre-kampioensfeest dat een week eerder in cafë de Boer wordt gehouden en dat wat duurder blijkt te zijn dan begroot. De feestvreugde is er echter niet minder om en de pilsjes smaakten ontzettend goed op dit tweede kampioenschap van het Achtste!

Kampioenen van de 6e klasse reserve
Kampioenen van de 6e klasse reserve, met als afwezigen Koning en Donnie

Helaas zit aan al dat moois ook een schaduwrand, het Achtste zal namelijk vanaf volgend seizoen het Achtste niet meer zijn. Bedenk echter wel dat dat nummer slechts voor de buitenwereld bestaat, van binnen zullen we altijd het Achtste blijven.

Het begint nu pas...


Seizoen 2011-2012

Het Achtste begint in het najaar van 2011 aan haar tiende seizoen in de 6e klasse reserve, een decennium in delirium zoals achteraf bekend. Ook dit jaar zou het Achtste weer strijden om het kampioenschap, echter moest dit jaar al wat eerder dan gehoopt de strijd om de zo begeerde schaal worden gestaakt. In RKSV 2 vonden de mannen van het Achtste al vroeg in het seizoen een meerdere, al was de wedstrijd in Wierden spannend te noemen en werd het uiteindelijk 4-5 voor de Rijssenaren.

Zoals zo vaak zou echter de winterstop scherprechter zijn voor de mannen onder leiding van Timmer. Of het nu ligt aan de naweeën van het roemruchte TSEKI feest of aan de koude Nederlandse winters van de afgelopen jaren, het Achtste weet elke aanspraak op een titel in de eerste maanden van het nieuwe jaar vakkundig om zeep te helpen... zo ook dit jaar weer. Niet alleen RKSV bleef winnen, ook een team als SVVN 6 bleef dankzij een uitstekende spits ver voor op de mannen van Acht.

Gebeurde er dan helemaal niets dat seizoen? Jazeker wel! Naast het gebruikelijke vuurwerk van het TSEKI-feest en het weekendje weg, in 2012 in de buurt van Oisterwijk, vierden wij het tienjarige bestaan van het Achtste. Dit ging middels een jubileumwedstrijd tussen het huidige Achtste en oud-Acht (natuurlijk glansrijk gewonnen door het huidige Achtste) met aansluitend een feestavond in café de Boer. Hier was het dat ook de documentaire "SVZW8: een decennium in delirium" in première zou gaan. Naast spelers en oud-spelers waren hier ook team-iconen als Stewy en oud-burgemeester Kobes bij aanwezig.

SVZW8: een decennium in delirium
Hoes van de documentaire "SVZW8: een decennium in delirium"

Helaas moesten we aan het einde van het seizoen ook afscheid nemen van een gewaardeerd teamlid en werkpaard, Ivo ging namelijk met zijn geliefde wonen en werken op de enige plek in het Nederlandse koningkrijk waar het nooit ijzelt... we hopen dat ze het er naar hun zin zullen (blijven) hebben! Voor het Achtste reste niets dan de zomervakantie en nog altijd die hoop op een tweede schaal...

Het begint nu pas...


Seizoen 2010-2011

Vele nieuwe gezichten bij Acht! Na het wegvallen van back Martin van Arnhem moest het toch al magere spelersbestand worden aangevuld met nieuwe spelers. De mannen die bij Acht een nieuw thuis hebben gevonden zijn Gijs van der Kolk, Michel Kompanje, Bas Meijer en Vincent Mentink. Zoals de traditie het voorschrijft mochten al deze aspirant leden van het Achtste een adtje kannetje doen: Bas beet het spits af in de achtertuin van Rian en zette een tijd neer van een klein kwartier, met een kleine pauze. Pas aan het einde van het seizoen zou het overgebleven trio zich ook indrinken. Michel deed het in 7:28, Gijs in 13:30 en Vincent faalde jammerlijk, wat hem op een bierdouche kwam te staan en een plekje naast zijn illustere voorganger Mike.

De zomer van 2010 zat erop en de manschappen hadden zin in het nieuwe seizoen; kwaliteit genoeg met een gezonde honger naar een nieuw kampioenschap. De resultaten lieten zien dat het Achtste daadwerkelijk weer kampioenskandidaat was, liefst 9 competitiewedstrijden werden op rij gewonnen! Samen met twee bekeroverwinningen en de laatste twee gewonnen wedstrijden uit het voorgaande seizoen kwam daarmee de reeks gewonnen wedstrijden op dertien, een absoluut record!

Helaas was de laatste wedstrijd voor de winterstop geen maatstaf voor het vervolg in de tweede seizoenshelft. Na de 10-1 overwinning op DOS '37, met het prachtige citaat van scheidsrechter Barkel, vielen de prestaties terug. Op de vraag aan scheidsrechter Barkel hoelang de wedstrijd nog duurde antwoorde deze: "Nog twee doelpunten", de stand was toen 8-1. Er werd nagenoeg direct in die tweede seizoenshelft op een regenachtige zaterdag dik verloren van MVV '69 en of het nou te maken had met het dagje vrijaf van hun eerste of met de laatste stuiptrekkingen van het TSEKI, het Achtste verloor de onoverwinnelijkheid van voor de winterstop.

Lichtpuntje in een verder moeilijke periode was de bekeroverwinning op het negende van SVZW: 4-2. Hiermee wist het Achtste voor de eerste keer in haar historie de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Deze ging helaas op een warme aprildag in 2011 verloren tegen een ontketend Enter Vooruit 6 met 5-1.

In de aanloop naar de ontknoping van het seizoen leek het Achtste weer een kansje te maken op het kampioenschap. De manschappen begonnen weer te presteren en de nieuwe koploper, Enter Vooruit 5, verloor punten en kreeg ook nog eens strafpunten na het weglopen tijdens de competitiewedstrijd tegen Excelsior '31 14. Uiteindelijk werd in een onderling duel een beslissing geforceerd: in Wierden won Enter Vooruit 5, zij het geflatteerd, met 1-4 verloren in een wedstrijd die onder leiding stond van (een goed fluitende) Benno Barkel.

Weer een seizoen geen kampioen, weer geen platte wagen. Echter wel een seizoen waarin het Achtste goed presteerde, tweede werd in de competitie en de halve finale van de beker bereikte. Ook konden we de Moll na een periode van lange afwezigheid weer in ons midden verwelkomen. Al met al geen slechte score, en om af te sluiten met de magische woorden van good old Frenk:

Het begint nu pas...


Seizoen 2009-2010

Mike Verhagen is weg bij het Achtste... althans, daar gaat iedereen bij de start van het nieuwe seizoen vanuit. Mike heeft zich echter vergeten uit te schrijven en blijft dus nog een seizoen verbonden aan het Achtste elftal van de Zwaluwen. Voor hem komt geen speler terug, het Achtste start dus met eenzelfde elftal aan het Achtste seizoen van Acht.

De eerste wedstrijden voor de beker verlopen vlekkeloos en het Achtste weet zich ogenschijnlijk makkelijk te plaatsen voor de volgende ronde van de beker, en dat voor het eerst in haar bestaan! Deze goede resultaten hebben tot gevolg dat er door teamleider Timmer van de manschappen een kampioenschap wordt geëist. De start van de competitie is echter teleurstellend en het Achtste weet totaal niet te imponeren. In de eerste weken wordt het kampioenschap vakkundig in de prullenbak gesmeten en mag men uitkijken naar enkele gewonnen wedstrijden. Later in het jaar zal het sportieve verval een halt worden toegeroepen en worden er, aan de hand van nieuwe testspelers, mooie overwinningen geboekt. Het Achtste eindigt op een vierde plek en dat is aanzienlijk lager dan in andere seizoenen.

2009-2010
Logo van het speciaalbiertje: De Blonde Fee.

Naast het veld ging het een stuk beter en het Achtste kreeg in haar Achtste jaar zowaar een eigen biertje. Hofbrouwer Koning brouwde "De blonde fee", een licht biertje wat voor het eerst mocht worden geproeft in het stamcafé van Acht; De Boer. Andere hoogtepunten dit jaar waren het TSEKI feest met de ontvoering van de Buns naar Lucky en het kamp van het Achtste in het Limburgse land.

Het begint nu pas...


Seizoen 2008-2009

In de zomer van 2008 krijgen wij te maken met het vertrek van Ruud, hij maakt de overstap naar een club uit Borne. Daar staat gelukkig wel de terugkeer van Edwin "Edje Trabelsi" Stenekes tegenover, de beste man heeft nooit kunnen wennen aan het Derde en was verheugd zijn opwachting bij het Achtste wederom te kunnen maken.

Het team gaat furieus van start en deelt na 6 wedstrijden de koppositie in de competitie met Excelsior '31 11. Hierna gaat het echter mis met het Achtste, en volgt er een treurige reeks van vier wedstrijden waarin 1 schamel puntje wordt gepakt. Hierna wordt de draad qua punten gelukkig weer opgepakt en staat SVZW8 op een derde plaats wanneer de winterstop zich aandient. Deze plek zal tot het einde van het seizoen worden verdedigd.

Het begint nu pas...


Seizoen 2007-2008

Tijdens de zomer van 2007 vindt er een schifting plaats binnen de selectie van Acht. De club klopt bij het Achtste aan met de vraag of wij ook over willen gaan in het 3e elftal van de Zwaluwen. Al snel wordt duidelijk dat de meningen verdeeld zijn, een deel wil serieuzer gaan ballen terwijl een andere groep vooral voor het spel en de derde helft wil blijven gaan. Na een inventarisatie onder de verschillende spelers blijkt dat er uit beide groepen, aangevult met andere spelers, twee nieuwe teams kunnen worden opgezet. Het Achtste blijft dus bestaan, alleen een deel van de selectie zal overgaan in het derde.

De spelers die overgaan van Acht naar Drie zijn Remco de Leeuw, Bert Hoff, Christiaan Getkate, Johan Steehouder, Edwin Stenekes, Wilco Wolfs, Arjan Bartels en trainer Jaco Wolters. Ook zou Jan Willem Rozema het elftal verlaten, hij ging zijn geluk zoeken bij een club in Groesbeek.
Het mag duidelijk zijn dat dit een grote aderlating voor het Achtste was, er waren dus snel nieuwe gezichten nodig binnen de selectie. Nieuwe matadoren werden benaderd en de spelers die met ingang van dit seizoen het Achtste gingen versterken waren Tom Munter, Siemen van Beurden, Ivo Oosterveen, Mike Verhagen en Ruud Leeuw.

2007-2008
Langs het veld, seizoen 2007-2008.

Al vrij snel wordt duidelijk dat dit team niet om de prijzen mee gaat doen, maar wel weer een plaatsje bij de hoogst geklasseerden zal gaan claimen. Met spelers als mannetjesputter Ivo en de rappe 'winger' Ruud staat er een team dat toch weer meedoet. De kwaliteit van de derde helft is alleen nog maar toegenomen, wat wil je ook met notoire feestbeesten als Tom, Siemen en Mike toegevoegt aan de selectie.

Het leek een jaar te worden van wennen, het werd een jaar van veel plezier en over het algemeen goede voetbal resultaten. Dat belooft nog wat voor de komende seizoenen...

Het begint nu pas...


Seizoen 2006-2007

Het seizoen 2006-2007, het eerste lustrum van Acht is een feit! Homoboer is toegevoegd aan de selectie van Acht, evenals Arie de B., broer van de legendarische oud-speler Rudi de B.

Al vanaf de start van de competitie is duidelijk dat Zwaluwen Acht wederom een kanshebber is voor het podium en verschillende weddenschappen werden gesloten, waaronder een weddenschap tussen Homoboer en de Moll over het wel of niet scoren van een twintigtal doelpunten en een weddenschap tussen Acht en Negen over de meest gescoorde doelpunten in 1 wedstrijd.

El Rouge in actie
Rouge tijdens de belangrijke thuiswedstrijd tegen ASV'57 5

Na enkele wedstrijden blijkt dat er 1 grote concurrent zal zijn: ASV uit Aadorp. Zoals elk jaar beleeft het Achtste een winterdip, zei het een kleintje. Punten worden verspeeld en het gat met de naaste concurrent wordt groter en groter. De echte ommekeer vindt plaats na de winterstop. Een ernstige blessure bij onze keeper Michiel en een treurig gelijkspel tegen Excelsior doen ons vroegtijdig ontwaken uit onze winterstop. Als ware gladiatoren ontwaakten de mannen van J.J. Wolters uit hun winterslaap en vochten zich knap terug naar de top van de ranglijst, met als mooiste uitslag natuurlijk die op naaste titelconcurrent ASV uit Aadorp: 5-2. Voor een verslag van onder andere het prachtdoelpunt van Remco de Leeuw moet ik u doorverwijzen naar de wedstrijdverslagen pagina.

Het was duidelijk, Zwaluwen 8 was ontketend en op weg naar de eerste titel in haar bestaan, op een mooie lentemiddag werd deze tegen Excelsior '31 16 binnengehaald. Tijdens een galavoorstelling van de jongens van Acht werd het liefst 10 tegen 0. Champagne, vuurwerk, Stewy en natuurlijk de platte wagen luisterden het feestgedruis van het Achtste bij. Een avond die voor velen nog erg, heel erg lang zou gaan duren...

Kampioenen!
De mannen die het eerste kampioenschap veilig stelden.

Het allerbelangrijkste echter, in het vijfde levensjaar van SVZW8 kon dan eindelijk de titel worden gevierd! Chapeau!

Het begint nu pas...


Seizoen 2005-2006

De start van het seizoen 2005/2006 was een niet al te beste. Zelfs niet met de nieuwe aanwinst, Remco de Leeuw. Na drie speelrondes (waarvan er een voor het 8ste is uitgevallen) heeft het achtste twee punten bijeen gesprokkeld en wacht het dus nog op de eerste overwinning. Wel begint het 8ste van Zwaluwen steeds meer body te krijgen, men heeft nu een eigen DVD, een TIFO-groep en ook een eigen reservebank. Het 8ste timmert duidelijk aan de weg. Na twee wedstrijden zonder winst weet het Achtste tegen DES 7 de eerste driepunter van het seizoen te maken, het werd in deze wedstrijd 3-1. Tijdens dit seizoen weet het Achtste nooit een echte titelkandidaat te worden, en moet het EV 5 en Excelsior '31 8 het gehele seizoen voor zich dulden. Van deze teams wordt éénmaal punten afgesnoept, in Wierden wordt het tegen Enter Vooruit 5 1-1.

Halverwege dit seizoen werd de feestcommissie opgericht, kortweg FeCo. Deze commissie bestaat uit Maarten Mollink en Remco de Leeuw, en heeft als doel het organiseren van gezellige uitstapjes met het gehele team. Eerste wapenfeit van de FeCo is het organiseren van een dagje uit bestaande uit schaatsen in Deventer, een hapje eten bij De Marke en aansluitend een potje bowlen bij ditzelfde horecabedrijf. Dit alles vond plaats op 21 januari 2006. Later dit seizoen zou de FeCo ook het jaarlijks terugkerende kamp organiseren, ditmaal naar het verre Valkenburg.

Het seizoen zou verder zonder glans verlopen. Het Achtste verdedigde haar derde plek en zou die ook behouden. Ook dit jaar was het Achtste weer uitgenodigd voor het voetbaltoernooi bij Wilhelminaschool. Helaas moesten veel jongens verstek laten gaan bij dit toernooi, waardoor een veteraan als Rudi de B. zijn opwachting weer mocht maken. Ook was Homoboer weer van de partij. Het werd na een moeizame poulfase een regelrechte zegetocht en het Achtste greep haar eerste prijs ooit! In de finale werd v.v. Ruinen aan de kant gezet en mochten de manschappen van coach Wolters de Henk Snijder Bokaal in ontvangst nemen.

De Henk Snijder Bokaal.
De Henk Snijder Bokaal.

Zo werd een verloren seizoen omgezet in het meest succesvolle seizoen ooit voor het Achtste... tot nu toe welteverstaan! Want de honger van de spelers naar het kampioenschap is nog niet over...

Het begint nu pas...


Seizoen 2004-2005

Het seizoen 2004/2005 is begonnen met nieuw elan voor het 8ste. Na wat kwalitatieve en kwantitatieve injecties (de selectie werd uitgebreid met illustere namen als Frank Schutteman, Wilco Wolfs, Hugo Koop en Tom Kamphuis) was het 8ste van SVZW hard op weg kampioen van de 6e klasse reserves te worden. Helaas voor het team van coach J.J. Wolters ging het mis op de velden van Oranje Nassau te Almelo. Een dag na het ruiterbal traden de jongens aan en nog hevig onder invloed van de alcohol werd de eerste competitie nederlaag geleden. Later zou blijken hoe desastreus deze nederlaag (en de nederlaag tegen Markvogels 4 thuis) zou zijn voor de eindstand dit seizoen. SVZW8 werd tweede tijdens dit seizoen.

Na het seizoen werden nog twee toernooien gevoetbald. Geheel onverwachts wist het 8ste op het toernooi bij Wilhelminaschool (een toernooi voor vierdeklasse teams!!) de finale te bereiken. Het 8ste voetbalde verzorgd, bij vlagen erg goed en wachtte de momenten goed af. De finale werd gespeeld tegen een team van Excelsior '31 en eindigde in een 1-1. Penalty's moesten vervolgens uitwijzen wie de beker mee naar huis mocht nemen. Excelsior startte de reeks en bij een 4-4 stand mocht Berend Hoff de beslissende penal gaan nemen. Berend miste deze penal op gedenkwaardige manier en zal in de toekomst alleen nog maar door het leven gaan als homoboer...

Acht op het Whilhelminaschool toernooi.
De mannen die zorgden voor de eerste (zij het zilveren) prijs van 8.

Enkele weken later werd er een toernooi in Rijssen gespeeld. Dit werd het afscheidstoernooi van Rudi de B. Na er vanaf het begin bij te zijn geweest is deze jongen begonnen met voetballen in het hoge Noorden, daar waar de ijsberen vandaan komen. Ook dit toernooi werd met een zilveren plak afgesloten en zo staat het seizoen 2004/2005 dus vooral te boek als het seizoen van de tweede plek.

Het begint nu pas...


Seizoen 2003-2004

Het seizoen 2003/2004 zou een overbruggingsjaar voor het 8ste betekenen. Tony Huzink had de selectie inmiddels verlaten om zich volledig te richten op het vaderschap (dat nemen wij in ieder geval aan omdat Tony na het kroamschudd'n van het 8ste nooit meer is op komen dagen bij trainingen/wedstrijden, wij hopen wel dat het kado voor de kleine in de smaak viel bij huize Huzink), en helaas zou dit ook het laatste seizoen als spelend lid van het 8ste worden voor Jaco Wolters. Tegenwoordig is de heer Wolters verantwoordelijk voor het technisch beleid van het 8ste. Dit zou nochtans het eerste seizoen bij het 8ste worden voor Edwin 'Eddie' Stenekes en Gert-Jan Pape, laatst genoemde zou meteen na dat seizoen weer vertrekken om zijn eigen team op te richtten, het in alle opzichten kleinere 9e.

Het begint nu pas...


Seizoen 2002-2003

Het 8ste is opgericht bij aanvang van het seizoen 2002/2003. Grootste initiatiefnemer hiervoor was toch Rogier Timmer, zoon van de gelijk-achternamige rijschoolhouder in het hartje van Wierden. Na enig onderhandelen met de club was het voor de zomer van 2002 zover, het 8ste was geboren. In dat eerste jaar werden de wedstrijden afgewerkt met de volgende spelers: Michiel van Leeuwen, Martin van Arnhem, Rutger Bartels, Maarten Mollink, Sander Brouwer, Christiaan Getkate, Casper Hemmers, Maarten Mensink, Jan Willem Rozema, Tony Huzink, Peter Tukker, Jaco Wolters, Andries Steehouder, Johan Steehouder, Hans Mensink en Rogier Timmer, verder traint Rian Huisken met de groep mee.

Het Achtste in haar begin jaar.
Staand v.l.n.r.: Tukker, De Don, Bafkoning, Jansen, (stand in keep) Boem boem, Ilie, Timmer, Martin, Moll, Choi, Tony en Dries
Zittend v.l.n.r.: Christiaan, Rudi B., Bunsink, en Casper.

Na de eerste wedstrijden is het duidelijk dat dit team potentie heeft. Wedstrijd op wedstrijd wordt gewonnen en het 8ste ligt bij aanvang van haar eerste seizoen al gelijk op titelkoers. Maar het 8ste is ook een team dat is opgezet om de gezelligheid onder haar spelers te vergroten en dit begint dan ook steeds meer gestalte te krijgen in de kantine van SVZW. Week op week wordt daar de toon gezet door de jongens van 8, en ziet de penningmeester van SVZW al gauw de opbrengsten van de kantine verdubbelen, ook SVZW vaart wel bij de oprichting van haar 8ste team.

Zoals altijd is er helaas ook een schaduwkant aan het succes van 8. Al bij de eerste wedstrijd gaat het mis op de velden van DES. Meegereisde supporters vergalden de voetbalwedstrijd voor veel spelers op het veld (voornamelijk voetballend bij DES) door luidruchtig aanwezig te zijn langs het veld. Na een charge van 'de Bunzing' (wegens de aard van de overtreding en de daarbij opgespeelde emoties zal zijn naam hier verder niet worden genoemd) op een speler van DES, nadat de supporters van 8 daar uitdrukkelijk om hadden geschreeuwd, liepen de gemoederen al hoog op. Enkele bierdopjes op de Nijverdalse velden later was de maat voor de scheidsrechter vol en stuurde het kratje bier met supporters letterlijk en figuurlijk het bos in. Na deze ongeregeldheden werden twee van deze supporters nauwelijks meer gezien bij het 8ste (dit waren de Leeuw en een personage uit het verre westen, de Kamper werd nog wel vaker gezien, al zou hij zijn naam later veranderen in deBakker).

Fans waren ook aanwezig.
de Leeuw, Kamper en Ez

Het wegblijven van grote supportersschare en de grote aantrekkingskracht die de plaatselijke kroeg op de selectie van het 8ste had werden haar uiteindelijk fataal. Het 8ste begon na de eerste 6 competitiewedstrijden steeds stroever te spelen en 8 raakte haar koppositie kwijt. Dat jaar zou nochtans een verdienstelijke plek in de hoogste regionen van de competitie worden bewerkstelligt.

Het begint nu pas...