Doelpunten tegen: 31
Topscorer: Gijs Van Der Kolk (5 doelpunten)

Andere wedstrijden tegen

Vrijdagavond 14 oktober:

Op een vrijdagavond is het voor ondergetekende vaste prik om even te kijken op het gastenboek van SVZW8.nl. Elke vrijdagavond vind je dan ook dezelfde strijdkreten. Enkele voorbeelden zijn: Gross vrett'n, we laten ze een poeperd ruiken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen deze vrijdagavond was speciaal, want heel af en toe viel er zelfs te lezen dat sommigen een alcoholische versnapering links wilden laten liggen. WAAROM, vraagt u zich waarschijnlijk af? Nou, morgen stond er een zware wedstrijd op het programma, namelijk de wedstrijd tegen Enter Vooruit 5. De huidige nr. 1. Een ander gegeven is ook nog dat de wedstrijd van morgen een ware derby is.

Zaterdagmorgen 15 oktober:

Op deze mooie zaterdagmorgen loop ik al om 11.00 uur richting kantine om daar een kopje koffie te halen en me in alle rust voor te bereiden op de wedstrijd die aanstaande is. In een hoek van de kantine zie ik daar een ietwat zenuwachtige trainer aan een balletje mayo peuzelen. Hij weet mij snel te vertellen dat de opstelling bekend is, maar kan mij deze echter nog niet geven. Ik moet net als de anderen geduld hebben tot de wedstrijdbespreking. Tijdens deze bespreking weet de trainer weer met een van Basten's achtige opstelling op de proppen te komen. Tactische verrassingen en ondergetekende speelt op een plek wat hem niet gewoon is. Maar ja, de opdrachten van de trainer volg je op. Zo ook mijn persoontje.

De wedstrijd zelf is vanaf minuut 1 een zenuwslopende. EV trapt af en SVZW 8 laat direct merken wat haar intenties zijn. Hans Jansen zet direct druk op de verdediging wat meteen een hachelijk moment voor de Enterse verdediging oplevert. Helaas voor ons geen doelpunt. Het Achtste blijft druk zetten met veel balbezit op de helft van de tegenstander. Dit balbezit levert echter geen echte kansen op. De grootste kans krijgt het Achtste in de 25e minuut. Na een loepzuivere voorzet van Johan Steehouder weet Hans Jansen de bal over de keeper te koppen. Helaas voor hem en zijn teamgenoten ook over de lat, stand blijft 0-0. Na 35 minuten weet EV een zeer vloeiend uitgevoerde counter om te zetten in een 0-1 voorsprong. Deze stand staat ook bij rust nog in het boekje van de goed fluitende scheidsrechter D. Altink.

Na rust verschijnen er enkele andere spelers op het veld. De trainer heeft namelijk besloten enkele tactische aanpassing door te voeren wat voor sommigen inhield dat ze in de kleedkamer mochten blijven. Een wissel wil ik u graag noemen. Martin van Arnhem, alias Trek 'Oe, kwam voor ondergetekende in het veld. Een ware verrassing te noemen voor iedereen. De ene naar de andere voorzet trekt hij van de achterlijn voor de goal. En sprintje trekken langs de zijlijn kan deze beste man als geen ander. Wel moet ik u melden dat deze beste man ook af en toe aan het shirtje van zijn tegenstander trekt. Maar genoeg over Nek ‘Oe eeeuh Trek 'Oe. Niet alleen Martin had het deze middag op zijn heupen, zowaar ook Remco de Leeuw. Met de ene naar de andere rush weet hij menig EV-speler uit te spelen en zowaar af en toe tot een redelijk schot te komen. Een schot leek in de goal te verdwijnen, maar u begrijpt ook deze poging strandde. Enkele schoten van SVZW gingen ook richting goal, maar de Enterse goalie was een ware plaag voor het achtste. De onmogelijkste ballen blijf hij tegenhouden. Toch kon hij een een inzet van Jan Willem Rozema niet pareren. JW wist door goed door te zetten de bal net tussen keeper en paal door te schieten. Eindelijk de verdiende 1-1. Voor Jan Willem in het bijzonder was het de kroon op het vele loopwerk wat hij deze middag verricht had. Beide ploegen bleven steken op een gelijkspel, waar het Achtste misschien wel wat te weinig kreeg. Toch was en is iedereen tevreden. Mede door de late treffer kon het Achtste dit gelijkspel toch wel een klein beetje zien als een overwinning. Aan inzet geen gebrek bij dit team. De trainde roemde na tijd zijn spelers, maar ook het publiek moeten we bedanken. Ze blijven hun ploeg aanmoedigen tot de laatste minuut. Hulde!!