Doelpunten voor: 12
Doelpunten tegen: 6
Topscorer: Xander Dekker, Jeroen van Kammen (2 doelpunten)

Andere wedstrijden tegen

Een lang verslag zal het deze keer niet worden, want aan een wedstrijd als deze wil ik niet al teveel woorden vuilmaken.
Voor de wedstrijd van het seizoen was een peptalk van de goedgebekte coach niet nodig, aangezien alles spelers van het 8’ste niet met minder dan de volle 3 punten van het veld wilden stappen. Het beloofde een mooie zaterdagmiddag te worden.

Het achtste begon met een 4-5-1 opstelling met als spits Baas W. Na het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd zette de zwaluwen de markvogels meteen onder druk. Dit heeft ook geleid tot een 1-0 voorsprong vroeg in de wedstrijd. De goal kwam uit een vrije trap die met een geweldige kopbal werd benut door Lange Frans, na een overtreding op Dre. Maar helaas kent ook het 8’ste zijn mindere tijden en die brak dezelfde helft nog aan. Het was een fraaie goal van een markvogel die hiermee bewees dat ook de markvogels het vliegen niet verleerd hadden. Het 8’ste was nog niet op zijn dieptepunt beland, want het zou zelfs nog met 1-2 achter komen te staan. De tweede goal was het gevolg van een rommelige situatie in de 16 waardoor de bal met een beetje geluk over de lijn rolde en hierdoor de stand op de eerdergenoemde 1-2 zou komen te staan. De zwaluwen zouden deze helft niets meer aan deze stand kunnen veranderen.

In de kleedkamer was het de stem van de coach die klonk. Het was niet alleen negatief, er werd zelfs nog een speler bedankt voor zijn goede optreden in de eerste helft, voor zijn doen dan. De tactiek werd veranderd en er zou gespeeld gaan worden met een 4-4-2 systeem waarin Bunsink en Baas W de spitsen waren. Ook waren er de nodige wissels. Hans Mensink maakte plaats voor eerdergenoemde Bunsink, de zwarte parel nam de plek van Dre in, Hugo Koop werd vervangen door Toek’n en de laatste maar zeker niet onbelangrijke wissel betrof het vervangen van Baldman Eddie door Chrissie. Toek’n zou echter de wedstrijd niet kunnen uitspelen en zou het veld verlaten met een blessure. Het was Jansen die weer op het veld kon betreden om toch de wedstrijd met 11 man te kunnen beëindigen. De rust had de spelers van acht goedgedaan en vol met goede moed zou de tweede helft gaan beginnen. Ook de tweede goal zou gaan vallen uit een vrije trap. Wederom bewees Lange Frans zijn kracht in de lucht en knikte ook de tweede goal behendig in het goal van die andere vogels. Deze goal had een enorme powerboost als gevolg bij de mannen van acht. En vlak voor het eindsignaal zou verlossing komen voor de zwaluwen, naar wij dachten. Het was een voorzet die voor de keeper van de markvogels blijkbaar te lastig was. De bal raakte het net van het goal en zou daarmee de 3 punten aan acht schenken. Helaas dacht de scheidrechter er anders over en deze liet doorvoetballen om vervolgens (te vroeg) af te fluiten. Ondanks dat de zwaluwen hierdoor werden bestolen van waardevolle punten, smaakte het bier in de kantine er niet minder om.