Doelpunten tegen: 11
Topscorer: Rian Huisken (5 doelpunten)

Andere wedstrijden tegen
R.K.S.V. 2

Deze zaterdag stond het 2e elftal van R.K.S.V. op het programma als tegenstander van acht. Na afgelopen week overtuigend 3 punten uit Aadorp te hebben gehaald werd het tijd om thuis ook eens een potje voor de competitie te winnen.

Helaas bleek de opkomst wederom matig te zijn en moest er een beroep worden gedaan op 2 veteranen van acht. Het was prachtig weer en dit kwam goed uit aangezien Rudi de B en de Bunsink bij uitstek mooi weer voetballers zijn. Het achste begon dan ook goed aan de wedstrijd wat resulteerde in een doelpunt van Rian in de 12e minuut. Dit had tot gevolg dat de tegenstander wakker geschud werd waardoor het achtste meer en meer onder druk kwam te staan.
Door hard te werken en de schitterende balcontrole van de B kon het achste zich af en toe onder de druk vandaan voetballen. Dit resulteerde in een schitterend schot van Gijs wat de 2-0 betekende.
R.K.S.V. bleef ondanks de 2-0 achterstand toch het iets betere team. De druk werd verhoogd op de defensie van het achste wat uiteindelijk leidde in een tegendoelpunt. Onze laatste man begon hevig te appelleren voor buitenspel en vergat hierdoor mee te lopen met de tegenstander. 2-1. Even later kwam er een lange bal vanuit de achterhoede van R.K.S.V. die tussen onze keeper en hun spits viel. Onze keeper 'los maar Munter' dacht deze bal wel even te kunnen wegkoppen. Helaas voor hem en de rest van acht dook 'los maar Munter' onder de bal door. Hierdoor had de spits van R.K.S.V. de bal en een leeg doel voor zich. 2-2. Het achtste baalde flink maar liet in de vorm van de heer Timmer direct veerkracht zien. Na een lange solo, waarbij de tegenstanders gedegradeerd werden als pionnetjes rondde Timmer met een bekeken schot af. 3-2. Tevens russtand.

In de tweede helft bleek de tegenstander toch het verschil te kunnen maken. Mede door het niveau verschil kwamen de Rijsenaren terug tot 3-3 en zelfs voor tot 3-4.. De fitte selectiespelertjes van R.K.S.V. konden aanvankelijk geen gat vinden in de defensie van acht. De twee doelpunten moesten dan ook net als in de eerste helft voortkomen uit persoonlijke fouten van het achtste.
Het achste probeerde ondanks de vermoeidheid bij verschillende spelers toch te gaan voor een punt. Door de vechtlust van het achtste kwamen ze toch weer op gelijke hoogte. Een steekpass van Gijs viel tussen de verdediging en de keeper van R.K.S.V. in waar Jansen zijn zinnen op had gezet. Net voordat de keeper bij de bal was wist Jansen de bal net aan te tikken waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de bal vervolgens de goal in rolde. 4-4.
Een van de spelers van R.K.S.V. kon er niet meer tegen en deed voor de zoveelste keer een poging om vooral de tegenstander te raken in plaats van de bal. Hierna greep deze speler terug op zijn jarenlange theaterervaring door telkens zelf het slachtoffer te spelen 'de zogenaamde prof'. Het kostte hem 5 minuten extra rust.
Tegen het einde van de wedstrijd kantelde de wedstrijd toch nog in het voordeel van de Rijsenaren. Wederom een persoonlijke fout leidde tot een goal van R.K.S.V.. Ondanks nog een klein kansje voor acht bleek 4-5 de eindstand te zijn.